Bibiotic постбиотик

Полезна информация за постбиотиците

ЗАЩО ПОСТБИОТИК, А НЕ ПРОБИОТИК?

За какво приемаме пробиотик?
Всички знаем какво са пробиотиците и сме чували за милиардите полезни бактерии в тях. Но не всички знаем, какво тези полезни бактерии трябва да правят в организма ни и как ни помагат.
Приемайки пробиотик, неговите пробиотичните бактерии попадат в червата ни, където намират подходяща температура и влага за развитието си. И като всички живи същества, започват да търсят начини за увеличаване на популацията и съхраняване на вида си. Но за това, освен оптималната температура и влага, са им необходими и хранителни компоненти. А в червата ни се намират неусвоените от организма и неразградени от нашите ензими хранителни вещества. За да започнат пробиотичните бактерии да ги усвояват обаче

Прочети още

КИСЕЛОТО МЛЯКО – ПРОБИОТИК ИЛИ ПОСТБИОТИК

Киселото мляко се получава при ферментацията на прясно мляко от два вида млечнокисели бактерии – пръчкообразния Lactobacillus bulgaricus и кокообразния Streptococcus thermophilus. Произхода и на двете бактерии е „растителен“. Не се срещат в микробиотите на човека и животните. В млякото, при подходяща температура, намират добри условия за развитието си.
В киселото мляко, двата микроорганизма могат да достигнат популация от около 1 милиард живи и още няколко десетки милиона мъртви бактерии в 1 милилитър. По време на съхранението, бактериите постепенно умират, с което се намалява количеството на живите и увеличава количеството

Прочети още

Постбиотик – признание от международната научна асоциация по пробиотици и пребиотици

Днес, учените и лекарите посочват постбиотиците, като най-съвременния, ефективен и безопасен начин за профилактика и възстановяване на чревната микробиота, както и за корекция на чревната дисбиоза.
В научните среди вече няма съмнения, че е настъпил залезът на ерата на пробиотиците, при използването им в микробиотната терапия за профилактика на чревната микробиота и корекция на чревната дисбиоза. Същото се отнася и за пребиотиците

Прочети още

Зимни вируси – как да се преборим или предпазим?

Най-разпространените вируси през зимния сезон са преди всичко грипните вируси (Influenza virus), коронавирусите (HCov) и респираторно-синцитиалните вируси (RSV). Те имат ясен пик на заболеваемост през зимните месеци и именно поради това се наричат зимни вируси. Съществуват сред нас от древни времена и предизвикват респираторни заболявания.
За съжаление, изключително малко са щамовете на зимни вируси, срещу които разполагаме със специфични ефективни антивирусни медикаменти. А и те не винаги помагат, понякога не се понасят, бързо развиват

Прочети още

ЗАЛЕЗ НА ПРОБИОТИЦИТЕ И ВЪЗХОД НА ПОСТБИОТИЦИТЕ

В ранното детство, до 3 годишна възраст, именно в чревния тракт се формира имунната система на човека. Формира се заедно с населяващите я микроорганизми. Имунната система запомня онези микроорганизми, които живеят в организма по геномите им (уникални индивидуални наследственни конституции на клетките), като със специален баркод. И след това – край! Режимът на обучение е завършен, създадени са правилните антитела. От тук нататък, всеки непознат щам, с неидентифициран геном, който попадне в организма, автоматично се

Прочети още

ПОСТБИОТИК – НОВО ПОКОЛЕНИЕ ПРОБИОТИЧЕН ПРОДУКТ

Досега изглеждаше, че на въпроса „Какво да правя в случай на дисбиоза?“, очевидният отговор бе препоръката да се вземе пробиотик, чиито пробиотични бактерии да възстановят баланса на нашата чревна микробиота. Звучеше разумно, но

Прочети още

ЗАЩО ПОСТБИОТИК, А НЕ ПРОБИОТИК?

За какво приемаме пробиотик?
Всички знаем какво са пробиотиците и сме чували за милиардите полезни бактерии в тях. Но не всички знаем, какво тези полезни бактерии трябва да правят в организма ни и как ни помагат.
Приемайки пробиотик, неговите пробиотичните бактерии попадат в червата ни, където намират подходяща температура и влага за развитието си. И като всички живи същества, започват да търсят начини за увеличаване на популацията и съхраняване на вида си. Но за това, освен оптималната температура и влага, са им необходими и хранителни компоненти. А в червата ни се намират неусвоените от организма и неразградени от нашите ензими хранителни вещества. За да започнат пробиотичните бактерии да ги усвояват обаче

Прочети още

КИСЕЛОТО МЛЯКО – ПРОБИОТИК ИЛИ ПОСТБИОТИК

Киселото мляко се получава при ферментацията на прясно мляко от два вида млечнокисели бактерии – пръчкообразния Lactobacillus bulgaricus и кокообразния Streptococcus thermophilus. Произхода и на двете бактерии е „растителен“. Не се срещат в микробиотите на човека и животните. В млякото, при подходяща температура, намират добри условия за развитието си.
В киселото мляко, двата микроорганизма могат да достигнат популация от около 1 милиард живи и още няколко десетки милиона мъртви бактерии в 1 милилитър. По време на съхранението, бактериите постепенно умират, с което се намалява количеството на живите и увеличава количеството

Прочети още

Постбиотик – признание от международната научна асоциация по пробиотици и пребиотици

Днес, учените и лекарите посочват постбиотиците, като най-съвременния, ефективен и безопасен начин за профилактика и възстановяване на чревната микробиота, както и за корекция на чревната дисбиоза.
В научните среди вече няма съмнения, че е настъпил залезът на ерата на пробиотиците, при използването им в микробиотната терапия за профилактика на чревната микробиота и корекция на чревната дисбиоза. Същото се отнася и за пребиотиците

Прочети още

Зимни вируси – как да се преборим или предпазим?

Най-разпространените вируси през зимния сезон са преди всичко грипните вируси (Influenza virus), коронавирусите (HCov) и респираторно-синцитиалните вируси (RSV). Те имат ясен пик на заболеваемост през зимните месеци и именно поради това се наричат зимни вируси. Съществуват сред нас от древни времена и предизвикват респираторни заболявания.
За съжаление, изключително малко са щамовете на зимни вируси, срещу които разполагаме със специфични ефективни антивирусни медикаменти. А и те не винаги помагат, понякога не се понасят, бързо развиват

Прочети още

ЗАЛЕЗ НА ПРОБИОТИЦИТЕ И ВЪЗХОД НА ПОСТБИОТИЦИТЕ

В ранното детство, до 3 годишна възраст, именно в чревния тракт се формира имунната система на човека. Формира се заедно с населяващите я микроорганизми. Имунната система запомня онези микроорганизми, които живеят в организма по геномите им (уникални индивидуални наследственни конституции на клетките), като със специален баркод. И след това – край! Режимът на обучение е завършен, създадени са правилните антитела. От тук нататък, всеки непознат щам, с неидентифициран геном, който попадне в организма, автоматично се

Прочети още

ПОСТБИОТИК – НОВО ПОКОЛЕНИЕ ПРОБИОТИЧЕН ПРОДУКТ

Досега изглеждаше, че на въпроса „Какво да правя в случай на дисбиоза?“, очевидният отговор бе препоръката да се вземе пробиотик, чиито пробиотични бактерии да възстановят баланса на нашата чревна микробиота. Звучеше разумно, но

Прочети още
Start typing to see posts you are looking for.